Skoči na glavno vsebino

Teden otroka na OŠ Ribnica

Teden otroka, ki je letos praznoval okroglih 70 let, smo preživljali tudi na osnovni šoli v Ribnici. Poleg tega, da so v samem tednu otroka, ki je trajal od 7. do 13. oktobra, otroci tudi v matičnih razredih imeli privilegije kot so prinašanje igrač, igralne urice, manj domačih nalog, več časa zunaj…, smo se spomnili na TEDEN OTROKA tudi pri Šolski skupnosti.

V zabavni delavnici smo obdelali letošnje geslo, ki se glasi »nepopisan list«. Ugotovili smo, da se kljub vsemu drug od drugega razlikujemo, zato ne moremo imeti popolnoma enakih možnosti za razvoj. Še bolj boleče pa je dejstvo, da mnogi otroci nimajo take sreče kot povprečen otrok v Sloveniji. Rodijo se namreč tam, kjer je vojna, kjer je lakota, kjer je težko… Zato je prav, da smo hvaležni svoje sreče in naredimo vse, da drug drugemu omogočimo svobodno in srečno življenje.

Kdo bi si mislil, da bo ta tema tako zanimiva otrokom! Ker so vsi imeli res veliko povedati, smo se skupaj odločili in se udeležili natečaja, katerega je letos razpisala Zveza prijateljev mladine Slovenije. Učenci prvih dveh triad so likovno ustvarjali na to temo, učenci zadnje triade pa so pisali pesmi o otroku kot nepopisanem listu. Sedaj pa nam ne preostane drugega kot držati pesti! Morda pa nam uspe dobiti kako nagrado…

 

Katja Rus in Gregor Ilc

Dostopnost